3 TERVEYTTÄ EDISTÄVÄ RUOANVALMISTUS
Taito tehdä terveellistä ruokaa on todellisen osaajan ja työnsä arvostajan merkki. Perinteisestiruoan arvoa on pyritty nostamaan käyttämällä runsaasti kermaa, voita, suolaa sekä sokeria. Annokset ovat olleet ylisuuria, jotta asiakas ei jää nälkäiseksi ja että aterian hinta-laatu-suhde on koettu hyväksi. Nykyisin aterian energiapitoisuus ei ole useimmille laadun tae, vaan siitä kertooesimerkiksi monipuolinen salaattipöytä ja ruoka, joka lisää vireyttä työpäivään. Nautittavan lopputuloksen aikaansaaminen ilman runsasta kerman ja suolan käyttöä saa todellisen osaajan kyvyt esille.
Lautasmalliajatuksen soveltaminen ruoanvalmistukseen (Kuva: Kotimaiset Kasvikset ry/Reetta Pasanen)