Ravitsemuspassi
 
 
 

Osaamistesti

Ravitsemuspassin osaamistestissä arvotaan 30 kysymystä kysymystietopankista. Monivalintakysymyksissä on1-4 oikeaa vaihtoehtoa. Toisissa kysymyksissä valitaan "oikein tai väärin" vaihtoehto. Jokaisesta kysymyksen jokainen vastausvaihtoehto on 1 pisteen arvoinen. Vastauksistasi riippuen, saat kysymyksistä 0-4 pistettä.Hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan 112 pistettä, testin maksimipistemäärä on 120.

Voit ensin harjoitella testiä, jolloin saat palautetta kunkin kysymyksen jälkeen. Harjoitellessasi testi kertoo välittömästi oikeat vastukset ja pisteesi. Voit palata lukemaan valmennusmateriaalia tai aiempiin kysymyksiin kesken harjoittelun.

Kun olet valmis suorittamaan Ravitsemuspassin, valitse "Suorita". Saat tietää pistemääräsi 30 kysymyksen jälkeen.

Suoritettuasi osaamistestin hyväksytysti eli kun pistemääräsi on vähintään 112, voit tulostaa osaamistodistuksesi. Ennen tulostusta täytä lomake, jolla suorituksesi tallentuu Ravitsemuspassi-tietokantaan. Lomakkeella kysytään mm. koulutustasi ja mahdollista työpaikkaasi sekä työtehtävääsi. Tietoja ei julkaista tai luovuteta eteenpäin.

Kun lisäät lomakkeeseen sähköpostiosoitteesi, saat sähköpostiisi linkin, josta voit tulostaa todistuksen välittömästi tai myöhemmin. Muussa tapauksessa osaamistodistus (pdf) on tulostettava tai tallennettava heti testin suorittamisen jälkeen. Pyydettäessä todistuksen saa Sydänliitosta.

Osaamistodistukseen tulee nimesi ja suorituspäivämäärä. Ravitsemuspassi on voimassa 5 vuotta.

Rekisteröi suoritus työnantajan tilille

Jos työnantajasi on luonut organisaatiollesi Ravitsemuspassi-tilin, passisuoritukset kirjautuvat tilille, kun valitset suoritusta kirjattaessa valikosta oman organisaatiosi/ yksikkösi nimen. Tilin hallinnoija näkee suorittaneiden nimet ja voi tarvittaessa tulostaa todistuksia. Toimipaikkakohtainen todistus on tulostettavissa, kun vähintään 80 % toimipaikan työntekijöistä on suorittanut ravitsemuspassin. Myös toimipaikkakohtainen todistus on voimassa 5 vuotta.

Ravitsemuspassi uudistuu syksyllä 2023

Löydän uuden version Ravitsemuspassista Sydänliiton verkko-opistosta. Pääset tututumaan sisältöihin rekisteröitymisen jälkeen.

Rekisteröidy täällä